log in

Zgodovina 2011

MISLI OB 10. OBLETNICI NASTANKA PLESNE SEKCIJE

  • Frklje v oddaji TLP
  • Frklje, Bottrop 2005
  • Frklje-tekma
  • Frklje
  • Zdaj pa Dajmo, Friklje

10ten.jpg

Z oktobrom 2001 smo se skupaj s plesalkami pridružili ŠD Škofljica. Ustanovili smo plesno sekcijo in s plesalkami izbrale ime plesne skupine - Frklje. Dekleta so si želela tekmovanj in takrat se je veliko govorilo in slišalo o ŠKL-ju. Ni mi preostalo drugega, kot da se udeležim izobraževanja in pričnem s treniranjem pom pona. Prišli so novi dresi, cofi in prva tekmovanja.

Ob pogledu nazaj mi je danes toplo pri srcu. Zelo zadovoljna sem s svojim delom, v vsem tem času je nastalo okoli 90 lastnih koreografij ter tekmovalni uspehi Frkelj doma in v tujini. Za vedno mi bo tako ostalo v spominu leto 2005, ko so se Frklje prvič uvrstile med štiri najboljše ekipe ŠKL v državi. Na koncu smo res pristale na četrtem mestu, a nam to ni bilo dovolj. Vedele smo, da smo močnejše in boljše kot kdaj koli prej, zato smo se odpravile v Nemčijo na evropsko pokalno tekmovanje Elite Championship 2005. In res, Frklje so si priplesale 1. mesto, za posladek pa za seboj pustile še domačo ekipo, ki nas je prehitela na finalu domače tekme ŠKL. Zadoščenje je bilo nepopisno. Seveda vsega tega najverjetneje ne bi bilo, če ne bi dobila možnosti priključitve k društvu, zato sem za izkazano zaupanje in ponujeno priložnost iskreno hvaležna.

Še bolj zadovoljna sem danes z ugotovitvijo, da ples na Škofljici ni v zatonu, četudi sem sama trenutno v ozadju in se ukvarjam le z vodenjem sekcije plesa. Vsekakor moram na tem mestu zato omeniti vse plesne mentorice, ki se trudijo s plesnim podmladkom. Tudi njim gre posebna zahvala, da uspešno nadaljujejo začrtan plesni projekt. Danes je zato v društvu pet tekmovalnih pom pon skupin, vse od otroške do članske kategorije.

Z letom 2007 in novo športno dvorano so se uresničile nove sanje. Plesalke so dobile novo plesno dvorano z ogledali ter na Škofljico s pomočjo in dobro voljo staršev naših plesalk, z Milanom Knezom na čelu,  pripeljali tekmovanje v pom pon plesu in navijaštvu.

Plesna zvrst, tudi pom pon, je danes med mladimi zelo priljubljena in kandidatov in kandidatk ne manjka. Če znaš otroke motivirati, jih pritegniti k treniranju, tudi trdemu delu, odlično razlagati, vzdrževati prijetno vzdušje in avtoriteto, je delo nadvse prijetno. Seveda se ogromno dela in časa skriva tudi v pripravah doma. Največ pa seveda šteje pripadnost in srčnost.

Jaz sem v delu z mojimi tekmovalkami neizmerno uživala, zanje mi ni bilo nikoli škoda časa. Bile so moja velika družina …

Irena Balažic, plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account