log in

Novice

Svetovno prvenstvo na Floridi

Ponosni smo na vse naše plesalke, a si vseeno malce več pozornosti tokrat zaslužijo plesalke, ki bodo barve Slovenije zastopale na svetovnem prvenstvu na Floridi naslednje leto. Lavra Štrumbelj in Valerija Okorn bosta zaplesali s člansko cheer pom reprezentanco in naša mlajša Laura Nagode z mladinsko cheer pom reprezentanco! Čestitke punce, komaj čakamo in že pokamo od ponosa!
 
Ekipa ŠKD Frklje
 • 0

Sezona "korona"

Plesna sezona 2019/20 je bila res nekaj posebnega, popolnoma novega in neznanega. Začetek sezone se je odvijal kot običajno; s popestritvenimi nastopi na domačih prireditvah ter izven občine, s predstavitvenimi delavnicami in z vpisom, z intenzivnimi pripravami v Kranjski Gori, s tradicionalno plesno predstavo, tokrat z naslovom S plesom okoli sveta, in že smo bili pri prvih dveh tekmah v Kopru in v Ljubljani. Z veliko začetne vneme smo tako potipale tekmovalni teren in bile zadovoljne, da smo še vedno dovolj močne za doseganje novih ciljev in najvišjih stopničk.

Konec februarja nas je kot vse doletela novica o pojavu koronavirusa v Sloveniji. Skupaj, ob zaupanju staršev in dogovorih o novi meri pazljivosti, skrbi za razdaljo med plesalkami in razkuževanju, smo Frklje trenirale dalje, saj smo bile tik pred dvema najpomembnejšima tekmama, Cheer Frogs ter državnim prvenstvom. Potem je priletelo, zaprtje šol in posledično športnih dvoran ter velika nejasnost, kako dalje; ali tekme bodo in če da, kako se bomo sploh uspele pripraviti nanje. Vse športne prireditve in tekmovanja so bila kmalu preklicana in plesna sezona je bila tako končana. Z našimi plesalkami, ki smo jih iz tedna v teden bolj pogrešale, smo vzdrževale stik preko našega Instagram profila in Zoom delavnic. V velik ponos nam je, da smo tudi me v času nujne solidarnosti zaradi karantene lahko kar teden dni vodile plesne delavnice tudi preko FB humanitarne akcije Mladi z nasmehom za starejše. Konec maja in s prihodom nazaj v šole smo se s plesalkami lahko končno spet srečale. S treningi v dvorani Krim smo se z upanjem, da se minulo obdobje več ne ponovi, poslovile in odpravile na zaslužene poletne počitnice.

Zdaj je sezona 2020/21 pred nami. Tudi ta bo nekaj posebnega, saj se bomo življenja in sobivanja s korono očitno morali naučiti in z njo živeti. Seveda z vso mero resnosti, s spoštovanjem varovalnih ukrepov in z zaupanja staršev v naše delo in skrb za njihove plesalke.

Zato vse zainteresirane za ples (od 3. leta dalje) vabimo na naš vpis, ki bo v petek, 28. 8. 2020, od 17.30 do 19.00, v plesni dvorani Športne dvorane na Škofljici. Vse dodatne informacij o nas ter o urniku posameznih skupin so na naši spletni strani www.frklje.com, kjer lahko najdete tudi elektronsko prijavnico.

 • 0

OBVESTILO POČITNIŠKO VARSTVO 2020

Počitniško varstvo v Športni dvorani Škofljica zaenkrat ni izvedljivo, saj Športna dvorana Škofljica do nadaljnjega ostaja zaprta. Čim se odločitev s strani Občine spremeni, Vas z veseljem obvestimo.

Ekipa ŠKD Frklje

 • 0

Začetek plesne sezone 2019/20

Poletne počitnice so hitro minile in domača plesna dvorana je v mesecu septembru spet oživela, saj so skupine pripravljale na naše prve obveznosti. Tako je začetek plesne sezone minil v znamenju prvih treningov naših devetih plesnih skupin ter plesnih nastopov na prireditvah v domači Občini in izven nje, vodenju plesnih delavnicah ter prejema občinskega županovega priznanja.
Naše mladinke Junior Frkljice so pod vodstvom trenerke Tjaše Flis nastopile na medgeneracijskem srečanju skupin upokojencev v dvorani na Škofljici, še istega dne pa skupaj s trenerko stale na odru kot prejemnice županovega priznanja.
Članice Frkljice so se skupaj s trenerko Nastje Šturm Pirc odpravile v Mursko Soboto, kjer so popestrile kulturno-zabavni program prireditve skupine GMT, ki vsakoletno pripravi druženje s svojimi dobavitelji, kupci in zaposlenimi. Dan kasneje so Frkljice našo plesno dejavnost predstavile širši množici na Otroškem bazarju v Ljubljani. Trenerka Liza Repar je skupaj s Star Frkljicami Gajo, Elo in Zalo na ples s cofi predstavile tudi na občinskem otroškem Živ Žavu, Frkljici Tjaša in Liza pa sta vodili delavnico na Cici Olimpijadi pred OŠ Škofljica.
Takšnih nastopov in kvalitetnega začetka si seveda želimo Frklje tudi v prihodnje. V mesecu decembru bo šlo že čisto zares, saj nas takrat čaka prva tekma sezone, Cheer Open Koper 2019, teden kasneje pa bo na vrsti že naša tretja tradicionalna plesna predstava, tokrat z naslovom "S plesom okoli sveta". Zato prav vljudno vabljeni v soboto, 7. 12. 2019, ob 18. uri v Športno dvorano na Škofljici. V najčarobnejšem času v letu želimo vse lepo otrokom na domači šoli, zato bo tudi letos del prostovoljnih prispevkov namenjen Šolskemu skladu OŠ Škofljica.

 • bazar
 • gmt
 • junior
 • junior1
 • mini
 • star

Irena Balažic za ŠKD Frklje

 • 0

Pričetek plesne sezone

Začetek plesne sezone ŠKD Frklje v znamenju prvih treningov naših devetih plesnih skupin ter plesnih nastopov na prireditvah v domači Občini in izven.

Naše mladinke Junior in članice Frkljice so pod vodstvom Tjaše Flis in Nastje Šturm Pirc nastopile s tim. »time outi« in tako na povabilo sosednje občine popestrile otvoritveno tekmo 1. rokometne lige za RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Junior frkljice so ob Tjaši nastopile tudi ob štartu na športno-dobrodelnem projektu 42 maratonov v 42 dneh, v katerem je tekač Bogomir Dolenc odtekel sedemnajsti maraton ravno na Lavrici.

Trenerka Tjaša Flis je z najmlajšimi poskakovala na občinskem Otroškem živ žavu, zvečer pa že spremljala ekipi Junior in Frkljic na osrednji občinski prireditvi ob občinskem prazniku. Vsi gledalci v dvorani smo bili očarani nad čutnima jazz nastopoma naših mladink in članic, ki sta jih samo v ta namen pripravili in koreografirali Nastja in Tjaša.

Takšnih nastopov in kvalitetnega napredka si želimo tudi v prihodnje. V mesecu decembru bo šlo že čisto zares, saj nas takrat čaka prva tekma sezone, Cheer Open Koper, 2018.

 • slika
 • slika1
 • slika2
 • slika3
 • slika4
 • slika5

Irena Balažic, ŠKD Frklje

Počitniško varstvo 2018

V plesnem društvu ŠKD Frklje tudi med počitnicami nismo mirovali. V sodelovanju z  Občino Škofljico in OŠ Škofljica smo pripravili poletno varstvo za otroke od 5. do 12. leta starosti; in sicer dva termin 14 dni po koncu pouka in dva termina 14 dni pred začetkom novega šolskega leta.
Vsi udeleženci, v letošnjem letu jih je bilo kar preko 70, med njimi tudi fantje, so bile več kot zadovoljni, saj se ni samo plesalo, temveč so se lahko otroci igrali s svojimi vrstniki razne igre, vodeno ali prosto, zunaj, v senci, na igrišču ali v telovadnici. Z nami so kvalitetno preživljali kar velik del dneva; ustvarjali in izdelovali, se likovno izražali in se športno in plesno udejstvovali. Če je vreme le dovoljevalo, pa so imeli v tednu tudi »vodni« dan. Ob koncu vsakega termina pa so staršem na simpatičnih predstavah pokazali vse, kar so se tisti teden naučili ali počeli.
Ob koncu gre seveda zahvala g. županu, Ivanu Jordanu, za podporo poletnega programa, g. ravnatelju, Romanu Brunšku, za razumevanje in reorganizacijo čiščenja prostorov ter ga. Veri Šparovec, ravnateljici vrtca Lavrica, ter tamkajšnjim kuharicam za naša super kosila. Z našimi srčnimi mentoricami, z Nastjo Šturm Pirc, Tjašo Flis, Kajo Žitko, Nežo Repar, Ano Filej in z Lavro Štrumbelj, pa verjamemo, da se je program poletnega varstva dokončno »prijel« in se že veselimo poletja 2019. Te moje punce so res ene carice.

Irena Balažic,
ŠKD Frklje

ZAKLJUČEK PLESNE SEZONE

Letošnji zaključek plesne sezone je bil od vseh do sedaj najbolj pester, saj smo rekordno sodelovale ne prireditvah, nastopale na še in še koncih naše občine, se družile med seboj, z mladino iz Srbije, z županom in s starši …
 
V petek, 25. 5. 2018, smo že hitele v dvorano na Škofljici, kjer smo se s skupinami  Cici, Mini, Star in Junior frkljice predstavile pobratenim učencem OŠ Boljevci iz Srbije. V soboto, 2. 6. 2018, smo se družile z našimi rokometaši, kjer se je na igrišču pri OŠ Škofljica že tradicionalno odvila prireditev Rad igram rokomet in plešem 2018. Med tekmami smo se plesalke ŠKD Frklje predstavile kar 18 plesnimi točkami.

Na zaključni šolski prireditvi je prišel čas za naši najmlajši skupini, Cici frkljice 1 in pripravljalno skupino Cici. Ob dnevih Lavrice pa smo se v soboto in nedeljo udeležili z nastopi pom parov Lili Zupančič in Urške Padar, Hane Burnik in Mie Perme ter Neže Bukovec in Špele Novak. Na prireditvi sta za uspešno sezono in za odlične rezultate prejeli priznanje Lavrice naši plesalki članici, Maja Lenič in Lavra Štrumbelj. Naše plesalke so kot hostese predstavljale lecitirane športne drese domačina in pobudnika akcije, Andraža Zajca, ki se mu ob tej priliki tudi zahvaljujemo za zaupanje naloge in izrekamo čestitke ob odlični akciji. Ob dnevu državnosti v Lisičju pa je ob mladinskem pevskem zboru OŠ Škofljica nastopil jazz par Laura Nagode in Lana Zajc.

Na zaključnem pikniku nad Želimljami smo se sproščeno družile z našimi plesalkami in starši, še posebej velika zahvala za super energijo staršem ekipe Mini frkljice. Ob koncu smo si bili prav vsi soglasni, da smo plesalke res polno »zasedli«, da rade prihajajo na treninge in uživajo z nami vsepovsod, tudi na tekmovanjih, ter s ponosom nosijo ime ŠKD Frklje tudi v prostem času. Počaščene ob družbi g. župana, smo »piknikovali« še dolgo proti večeru.

Ob zaključku sezone zato najprej vsa zahvala g. županu, Ivanu Jordanu, za celoletno podporo in spodbudo, g. ravnatelju, Romanu Brunšku, za vse razumevanje in omogočanje nastopanja na prireditvah, ter seveda vsem našim staršem za izkazano zaupanje in razumevanje. Če se nam želite v novi sezoni pridružiti, prav lepo vabljeni v ponedeljek, 3. 9. 2018, od 17. do 18.30, v društveno sobo Športne dvorane Škofljica. Po 20. avgustu bo možen tudi elektronski vpis na naši spletni strani www.frklje.com, kjer bo predstavljen tudi urnik za novo sezono.

Vsem plesalkam, staršem, našim navijačem in podpornikom, domačinom in domačinkam želimo mirno in toplo poletje in naj nas pisana jesen idej in ciljev kmalu spet poveže.

Naroči se na ta RSS

Log in or create an account