log in

Zgodovina 2010

OB ZAKLJUČKU PLESNE SEZONE 2009/10

V plesni sekcije ŠD je bilo v letošnji plesni sezoni vključenih okoli 90 plesalk in plesalca, in sicer v sedmih plesnih skupinah, pet tekmovalnih ter dve rekreacijski skupini. Naše pom pon plesne skupine so nastopale na prireditvah v kraju in izven, tekmovale na tekmovanjih doma in na tujem ter  popestrile marsikatero tekmo domačih rokometašev ter KK Grosupljega.

V soboto, 15. 5., se je tako na Škofljici odvijalo Odprto državno prvenstvo 2010. Tekme se je udeležilo devet klubov, okoli 480 nastopajočih iz vse Slovenije, tekmo pa si je ogledalo okoli 600 gledalcev. Naše pom pon skupine so tekmovale v otroški, mladinski in članski kategoriji kot skupine ali dvojice. ŠD Škofljica so priplesale enkrat 1. mesto; pom par Urša Balent/Maja Dolinar, trikrat 2. mesto; skupina Frkljice, pom par Tjaša Božič/Peter Etling ter pom par Janja Trope/Kristina Etling, dvakrat 3. mesto; skupina Star frkljice1 ter pom par Petra Fakin/Neža Repar, dvakrat 4. mesto; skupina Star frkljice 2 ter pom par Nika Fink/Katja Kovačič ter enkrat 5. mesto skupine Mini frkljice. V tolikšnem številu na tekmah še nismo bili prisotni, rezultati pa vsako leto nakazujejo, da smo vedno boljši in tako že dobro »mešamo« niti najprepoznavnejšim klubom pom pon zvrsti. Vse čestitke plesalcem in njihovim mentorjem.

V tem trenutku gre posebna zahvala vodji organizacije tekme, Milanu Knezu, organizacijskemu odboru (Darja Centa, Irena Balažic, Miha Brkinjač), Milanovi družini, staršem plesalcev, gasilcem in vsem, ki so kakorkoli  prispevali, da nam je prireditev uspela. Seveda pa to ne bi bilo izvedljivo brez posluha in pomoči naslednjih: Občina Škofljica, SLS Občinski odbor Škofljica, OŠ in vrtec Škofljica, Pivovarna Union d.d., gostilna Čot, cvetličarna Marjetica, Repar Elektronika d.o.o., Inoteh d.o.o., mesarstvo Blatnik, »Angelski nasmeh« - Okoren Janez s.p. ter Pekarna Pečjak.

Konec meseca maja, 22. in 23. 5., sta se dve naši plesni skupini, mladinke Frkljice ter otroška skupina Star frkljice, odpravili na Evropsko pokalno tekmovanje Elite Championship 2010 v Nemčijo. Skupini sta se vrnili z vrhunskima rezultatoma, s čimer dokazujemo, da delamo več kot kvalitetno in da sodimi v sam vrh tudi že na tujem. Tako so si med 13 otroškimi plesnimi skupinami Star frkljice priplesale 3. mesto, Frkljice pa med 8 mladinskimi skupinami 2. mesto. Še enkrat vse čestitke mentoricama Sani Šarić in Tjaši Flis ter vsem plesalkam. Seveda pa nam ne bi uspelo brez pomoči in zaupanja staršev plesalcev, staršev spremljevalcev v Nemčiji, podpore našega ŠD Škofljica, Repar Elektronike d.o.o., Radenske d.o.o., Dane d.o.o. in  Butan plina.

S prireditvijo Igram rokomet in plešem 2010«, 29. 5. 2010, kjer so za plesno popestritev poskrbele vse naše plesne skupine, smo se od nastopov in tekmovanj za letos poslovili. Pred nami so več kot zaslužene počitnice.

Želimo vam, da se vsi skupaj odpočijete od naporne plesne sezone in si naberete novih moči za osvajanje novih rezultatov v prihajajoči sezoni. Zato vas vse stare plesalce in zainteresirane nove plesalce že vabimo, da se nam pridružite ob vpisu, ki bo v četrtek, 2. 9. 2010, od 17. do 19. ure v prostorih društva v Športni dvorani Škofljica.Irena Balažic, plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account