log in

Novice

Za nami še ena korona sezona

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Ne moremo začeti drugače kot tako, da se je ponovila še ena korona sezona. Mesec september se je pričel odvijati kot običajno, s predstavitvenimi vpisnimi delavnicami in z vpisom plesalk ter prvimi treningi naših skupin. A po jesenskih počitnicah so se naši treningi ponovno preselili na splet vse do konca meseca februarja, ko so se z odlokom v športne prostore lahko vrnile kategorizirane in registrirane tekmovalne skupine.

Ob ponovnem prihodu v dvorane nas je že kmalu pričakalo prvo spletno tekmovanje v cheerleadingu in performance cheeru, 7. 3. 2021, ko se je pod določenimi pogoji in navodili snemala koreografija, pošiljala na matično zvezo, kjer se je koreografija ocenila in razvrstila. Naše članice in mladinke, razdeljene v mehurčkih po 10, so se uvrstile na mesta med 4. in 12., kar je še dodatno spodbudilo trenerke in plesalke, da bo kljub korona premoru potrebno premakniti »ročico v višjo prestavo«.

Vztrajno in načrtovano delo je na spletni tekmi, 25. 5. 2021, že obrodilo vidnejše rezultate, saj so bile članice Frkljice 4., 4. mesto je pripadlo tudi članskemu pom paru Luciji Menthes in Lili Zupančič, 2. mesto pa mladinskemu pom paru Zali Mavrič in Klei Sretenović. Tokrat so se spletnemu tekmovanju lahko pridružile tudi mehurčki starejših otroških skupin, ki so nanizali naslednje rezultat: 3. in 9. mesto v cheer pomu ter 2. in 3. mesto v cheer hip hopu. Tik ob koncu sezone je v živo sledilo še državno prvenstvo za članske skupine, kjer so naše članice dosegle 3. mesto v kategoriji cheer pom in si okoli vratu nadele bronasto medaljo.

Vse to nas navdaja z upanjem, da se nova sezona 2021/22 vrača na stari tir in nam bo v celoti omogočeno normalno plesno delovanje. Zato se ob tej priliki najprej zahvaljujemo tako Občini Škofljica kot ravnatelju OŠ Škofljica, da smo lahko nemoteno, ko je bilo to seveda mogoče, trenirale v domačih športnih prostorih. Zahvaljujemo se tudi staršem plesalk za zaupanje v naše delo, plesalkam pa ponovno čestitamo za dosežene rezultate na vseh letošnjih tekmovanjih. Tokrat je zadnja zahvala in največja HVALA namenjena vsem našim trenerkam, ki so kljub oteženim okoliščinam treningov in tekmovanj vztrajala, se mirno prilagajala in vestno izpolnjevala prav vse, kar se je od njih zahtevalo na društveni, občinski ali državni ravni.

Ob koncu vse zainteresirane in »stare« plesalke vabimo na vpis v novo sezono 2021/22. Vse dodatne informacij o urniku posameznih skupin najdete na naši spletni strani www.frklje.com, kjer je možna tudi elektronska prijava. Ob prijavi vas bomo obvestili o prvem treningu skupine. Če se želite z nami srečati v živo, pa vas vabimo na vpis, ki bo v petek, 3. 9. 2021, od 17.30 do 19.00, v plesni dvorani Športne dvorane na Škofljica.

Irena Balažic, ŠKD Frklje

  • Frkljice_1
  • Frkljice_2
  • Junior_Frkljice
  • Mentesh-Zupancic
  • PeeWee_Frkljice
Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account