log in

Zgodovina 2011

Novoletni Cheerleading 2011

  • Frklje
  • Pom par Frkljice

V soboto, 17. 12., se je odvil tradicionalni Novoletni cheerleading Open 2011, ki ga je že drugo leto zapored gostila OŠ Dobrova. Tokrat se ga je udeležilo 250 tekmovalcev iz enajstih različnih klubov iz vse Slovenije ter Hrvaške in Italije.

galerija


Tekmovanje se je pričelo s pom pon skupinami in prostor so zasedle naše plesne skupine, ki so se ob koncu tekmovanja zelo veselile svojih rezultatov. V show pom otroški kategoriji so 1. mesto zasedle Star frkljice, takoj za njimi so si 2. mesto priplesale Mini frkljice. V show pom mladinski kategoriji so se Frkljice povzpele na 1. mestu, v članski kategoriji  pa je 2. mesto pripadlo Frkljam. Poleg skupinskih nastopov so naše plesalke tekmovale tudi med pari. V otroški kategoriji sta 1. mesto osvojili Pia Mačerol in Tjaša Božič, v mladinski pa sta 1. mesto slavili Katja Kovačič in Nika Fink.

Vse omenjene skupine in pari iz tekme v tekmo zorijo, tako tehnično kot plesno, poleg tega pa kar pokajo od samozavesti in jih je veselje pogledati. Zato en veliki bravo mentoricam in seveda njihovim plesalkam. Plesni del tekmovanja so zaokrožile naše punce iz skupine 30+, ki so v še večjem številu in novo koreografijo sprožile val občudovanja.

Poleg tekmovalnega programa so lahko tekmovalci in gledalci uživali v različnih delavnicah poslikave obraza, srečelovu ter nagradnih igrah pokroviteljev. Tako smo domov odnesli tudi glavno nagrado, ročno uro za merjenje aktivnost, ter si prislužili tisti znameniti »spirit stick«. Pripadel je Frkljicam, ki so tekom celotnega tekmovanja dokazale, kaj je športno navijanje, spodbujanje in skrb za dobro vzdušje. Poleg moštvene palice so za nagrado dobile še izlet v Postojnsko jamo. Bomo poročali.
 
Naslednji plesno-navijaški dogodek bo v začetku marca 2012, ko se bodo na polfinalu projekta ŠKL ples pomerile navijaške, plesne in akrobatske skupine osnovnih in srednjih šol. Tekmovanje se bodo udeležile kar tri naše skupine.
 
Irena Balažic,
plesna sekcija ŠD Škofljica

Log in or create an account