log in

Zgodovina 2006

Plesno rom-pom-pon prvenstvo 2007

  • SarainKristina
  • frkljice
  • zdesetkanefrklje
  • zvezdicepokal

Letos je bilo prvič organizirano RomPomPon prvenstvo v Dolu pri Hrastniku. Na tekmo so bile povabljene tudi skupine iz tujine, toda prvenstvo je ostalo slovensko, bojda zaradi bolezni. Organizacija tekme je bila odlična. Medtem ko smo čakali na rezultate, so organizatorji pripravili veliko dejavnosti, predvsem za najmlajše. Lahko so izdelovali cofe, dekleta so jim risala dvodnevne tatuje, pripravili so tombolo in tako krajšali čas med nastopom in podelitvijo.

A lepo po vrsti. V nedeljo, 11.2., smo se ob osmi uri zjutraj vse tri plesne skupine ŠD Škofljica zbrale na parkirišču šole, kjer nas je že čakal avtobus. Malce zaspane, a dobro razpoložene, smo se ob spremstvu petih staršev odpravile novim dogodivščinam nasproti. Na avtobusu smo se razgovorile in pripravile prijetno vzdušje.

Po dobri uri vožnje smo prišli do dvorane Dolanka, kjer je potekalo tekmovanje. Zvezdice smo se hitro preoblekle v drese, saj nas je kmalu po prihodu čakal uradni trening. Le nekaj skupin za nami so s treningom opravile tudi Frkljice, med zadnjimi pa so s treningom opravile še Frklje, ki so bile malce kondicijsko in številčno oslabljene, saj zaradi bolezni niso nastopile kar štiri plesalke. 

Ob pol dvanajstih se je uradno začel tekmovalni del dneva. Prve iz našega društva so nastopile najmlajše Zvezdice, v otroški plesni konkurenci. Mislim, da jih je malo zdelala trema, toda za prvo uradno tekmo so bile ''naše tamale'' odlične. Čez kakšno urico so na uradnih tekmovanjih debitirale tudi Frkljice, ki so odplesale dobro, čeprav, kot pravi Tjaša, znajo tudi bolje. Z malce drugačno koreografijo kot ste nas vajeni, so zadnje iz društva nastopile Frklje. Toda nismo tekmovale le v skupinskih plesih, temveč smo imele v ognju še mladinski pom par Kristina-Sara. Članski pom par Tina-Janja pa smo zaradi bolezni obeh plesalk odjavili.

Po koncu tekmovanja je sledil odmor. Trenerji in mentorji skupin smo bili vabljeni k županu, ki je v svojem govoru izrazil upanje, da bo tekmovanje postalo mednarodno in tradicionalno.

Nato je sledila razglasitev. Trenutek, ki smo ga komaj čakali. Zvezdice so si priplesale odlično 3. mesto v kategoriji otroških plesnih skupin in s tem prvi pokal in medalje. V kategoriji mladinskih plesnih skupin so Frkljice osvojile 6. mesto, Frklje so bile med članicami četrte, mladinski pom par pa je bil žal zaradi neprimerne besede v glasbi diskvalificiran. Kljub temu, da je od nas ni zaznala nobena, saj smo bolj osredotočene na gib kot besedilo, natančnim sodnikom ni ušla. Vse skupine, ki niso prišle med prve tri v svoji kategoriji, so kot tolažilno nagrado ravno tako prejele spominske medalje.

Sledilo je slikanje in odhod domov. Na avtobusu je bilo razpoloženje odlično, ni bilo čutiti nikakršnega razočaranja, saj so bila vsa mesta podeljena realno in tudi pričakovanja niso bila previsoka; niti pri Frkljah, ki so se zadnje tedne bolj kot s koreografijo ubadale z boleznijo. Ob tej priložnosti bi se rada v imenu plesnih mentoric zahvalila staršem spremljevalcem za vso pomoč ter staršem, ki so z lastnim prevozom prišli na tekmo, kjer so glasno navijali. Kmalu nas čaka že nova tekma, ki bo 24. marca v Kranju. Do takrat pa vas prav lepo pozdravljamo in se kmalu spet javimo s svežimi novičkami iz naslednje tekme.

 

Janja Trope, mentorica Zvezdic

Log in or create an account