log in

Zadnje novice

Elite Cheerleading Championship - Nemčija 2022

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

V začetku meseca junija, natančneje od 4. do 6. junija, je v nemškem mestece Bottrop, v zabaviščnem Movie parku, potekalo 18. ELITE tekmovanje v pom ponu plesu in navijaštvu, ki predstavlja največji evropski cheerleading pokalni dogodek, na katerem se je letos srečalo več kot 6000 tekmovalcev iz petnajstih evropskih držav.


Tudi naše plesalke skupin, otroške Peewee frkljice in mladinske Junior Frkljice, so že težko dočakale petek zvečer, da so lahko krenile na dolgo nočno pot z avtobusom, ki pa je nepričakovano hitro minila in že smo vlekle kovčke in športne torbe po našem super hotelu. Po sobotnem »šopingu« in krajšem ogledu mesteca Essen, je sledil še večerni trening v parku in obvezno zgodnje spanje.


V nedeljo je šlo zares prvič. V dopoldanskem času so najprej nastopile mladinke Junior Frkljice, ki so se borile za finalno vstopnico za ponedeljek. In že smo se prvič veselile, saj so se mladinke uvrstile med najboljših pet. V »prostem času« so naše plesalke uživale v zabaviščnem parku, kjer so se drzno spuščale z vlakci, vrtele z ogromnimi vrtavkami ter padale z višin. Nagrada za celoletni trud in uspeh za vsa tekmovanja v letošnji sezoni. Več kot zasluženo!


V nedeljo je šlo zares drugič. Nervozno smo najprej dočakale nastop naše otroške skupine, ki si je res suvereno priplesala 1. mesto v svoji kategoriji. Še med veseljem in praznovanjem prvega uspeha je nastopil finalni trenutek Junior frkljic, ki so bile po 3. mestu v polfinalu odločene, da tokrat napadejo vrh stopničk. In so napadle, močno in nastop jim je odlično uspel. Na koncu smo se razveselile kar dvojnega uspeha, saj sta obe ekipi zasedli 1. mesto v svojih kategorijah. Veselje in slavje smo nadaljevale po parku in v avtobusu na poti proti domu. Seveda z izpolnjenima obljubama trenerke Lavre za prosti pad in z okusom po hitri hrani. Nepozabno!


Ob koncu gre seveda vsa zahvala plesalkam Peewee in Junior skupin za prikazano voljo, samozavest in trud, mentoricam Lavri Štrumbelj, Ani Skubic, Maji Boh in Nastji Šturm Pirc za odlične koreografije in pripravo plesalk ter seveda našim staršem za zaupanje in vso podporo.

 

FOTO GALERIJA

galerija


Irena Balažic, ŠKD Frklje

Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account