log in

Zadnje novice

Sezona "korona"

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Plesna sezona 2019/20 je bila res nekaj posebnega, popolnoma novega in neznanega. Začetek sezone se je odvijal kot običajno; s popestritvenimi nastopi na domačih prireditvah ter izven občine, s predstavitvenimi delavnicami in z vpisom, z intenzivnimi pripravami v Kranjski Gori, s tradicionalno plesno predstavo, tokrat z naslovom S plesom okoli sveta, in že smo bili pri prvih dveh tekmah v Kopru in v Ljubljani. Z veliko začetne vneme smo tako potipale tekmovalni teren in bile zadovoljne, da smo še vedno dovolj močne za doseganje novih ciljev in najvišjih stopničk.

Konec februarja nas je kot vse doletela novica o pojavu koronavirusa v Sloveniji. Skupaj, ob zaupanju staršev in dogovorih o novi meri pazljivosti, skrbi za razdaljo med plesalkami in razkuževanju, smo Frklje trenirale dalje, saj smo bile tik pred dvema najpomembnejšima tekmama, Cheer Frogs ter državnim prvenstvom. Potem je priletelo, zaprtje šol in posledično športnih dvoran ter velika nejasnost, kako dalje; ali tekme bodo in če da, kako se bomo sploh uspele pripraviti nanje. Vse športne prireditve in tekmovanja so bila kmalu preklicana in plesna sezona je bila tako končana. Z našimi plesalkami, ki smo jih iz tedna v teden bolj pogrešale, smo vzdrževale stik preko našega Instagram profila in Zoom delavnic. V velik ponos nam je, da smo tudi me v času nujne solidarnosti zaradi karantene lahko kar teden dni vodile plesne delavnice tudi preko FB humanitarne akcije Mladi z nasmehom za starejše. Konec maja in s prihodom nazaj v šole smo se s plesalkami lahko končno spet srečale. S treningi v dvorani Krim smo se z upanjem, da se minulo obdobje več ne ponovi, poslovile in odpravile na zaslužene poletne počitnice.

Zdaj je sezona 2020/21 pred nami. Tudi ta bo nekaj posebnega, saj se bomo življenja in sobivanja s korono očitno morali naučiti in z njo živeti. Seveda z vso mero resnosti, s spoštovanjem varovalnih ukrepov in z zaupanja staršev v naše delo in skrb za njihove plesalke.

Zato vse zainteresirane za ples (od 3. leta dalje) vabimo na naš vpis, ki bo v petek, 28. 8. 2020, od 17.30 do 19.00, v plesni dvorani Športne dvorane na Škofljici. Vse dodatne informacij o nas ter o urniku posameznih skupin so na naši spletni strani www.frklje.com, kjer lahko najdete tudi elektronsko prijavnico.

Nazadnje urejano naTorek, 07 December 2021 12:07
Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account