log in

Novice

ŠKD FRKLJE OB 20-LETNICI PLESNEGA DELOVANJA

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Jubileji so vedno priložnost za pogled nazaj, v preteklost na minulo delo in prve začetne korake. Na prireditvi ob 20-letnici našega plesnega delovanja sredi decembra smo se tako skupaj s plesalkami, sedanjimi in nekdanjimi trenerkami, starši nastopajočih plesalk, povabljenimi ter obiskovalci spominjali minulih dvajset let in se v uvodnem delu najprej zahvalili posameznikom za podporo, pomoč in sodelovanje. Najbolj čustveno je bila zahvala županu, g. Ivanu Jordanu, kateremu smo se zahvalile za vso podporo in razumevanje plesa v vseh dvanajstih letih občinskega dela, saj smo se ob njegovem delu vedno počutile, da smo nekaj posebnega in vrednega, kar je potrebno podpirati in gojiti še naprej. Počaščene smo bile tudi z obiskom novoizvoljenega župana, g. Primoža Cimermana, da smo lahko v živo predstavile svoje delo v volji in želji po pozitivnem sodelovanju z Občino še naprej. Vsekakor se moramo zahvaliti tudi ŠD Škofljica, ki nas je v sezoni 2001/02 vzelo pod svoje okrilje in nas podpiralo, vodilo in predajalo izkušnje, da smo lahko v letu 2016 samozavestno krenile na svojo samostojno pot. Zato še enkrat zahvala Boštjanu Riglerju, Janezu Ruglju in Igorju Zupančiču za toplo in varno prehojeno skupno pot.

Daleč so že naši prvi nastopi, koreografije in daleč je že delo s prvimi skupinami Sončkov, Zvezdic, Navihank in mojih prvih članic Frkelj, ki so društvu nadale današnje ime. A brez nadaljnjega dela naših srčnih in vztrajnih trenerk danes ne bi bilo ne Cici, ne Mini, ne Peewee, ne Junior Frkljic in ne članic Frkljic. Prva zahvala je bila tako namenjena vsem trenerkam, ki so preko obeh desetletij skrbele in navduševale otroke za ples. Brez njih prav gotovo ne bi praznovali tako visoke obletnice. Prav vsaka izmed njih je doprinesla pomemben kamenček v mozaik naše prepoznavnosti, uspešnosti in obstoja. To so: Vesna Kobal, Janja Rebolj, Tina Hočevar, Lina Bravničar, Sani Julevič, Vesna Požar, Nina Trunkelj, Neža Repar, Manca Mlačnik Koščak, Tjaša Centa, Kaja Žitko, Tjaša Kovačević, Liza Repar in Maja Boh. Posebna zahvala in pozornost je bila namenjena tudi vsem trenerkam, ki trenutno vodijo naše skupine. S prevzemom strokovnega dela v društvu je trenerka z najdaljšim trenerskim stažem, Nastja Šturm Pirc, ustvarila in vzgojila »malo četico trenerk« iz plesalk članic, ki tudi danes srčno in vestno vodijo naših 6 plesnih skupin in predstavljajo naše trenutno delo in nivo društva ŠKD Frklje. To so: Lavra Štrumbelj, Karolina Gumilar, Ana Skubic, Maruša Ahčin, Maja Lenič, Hana Repar, Petra Padar in Laura Nagode.

Predvsem so jubileji namenjeni vzpodbudi za naprej, za načrtovanje in pogled v prihodnost. O svetli prihodnosti so nato govorile skupine mladih plesalk, od najmlajših pa vse do starejših skupin ter tudi plesnih presenečenj, ki so nas še čakala. Frklje smo bile ta večer namreč izredno ponosne, saj se je na slavnostni novoletni produkciji z naslovom Večer muzikalov predstavilo kar okoli 200 nastopajočih iz domačih ŠKD Frklje skupin, tudi oba plesna krožka z domače in podružnične šole, ter skupine naših plesnih prijateljic in sotekmovalk iz kluba Vision dance teama iz Ivančne Gorice z našo Tjašo Kovačević. V naši sredini smo prvič gostile tudi društvo mažoret in plesalcev iz Ribnice, ki v svojo panogi predstavljajo tako državni kot mednarodni vrh.

V glavnem plesnem delu prireditve se je tako zvrstilo kar 14 plesnih točk na temo muzikalov, od otroškega Levjega kralja, Aladina, Ledenega kraljestva in Male morske deklice pa vse do mladinskih koreografij na glasbo Footloose, Moje pesmi, moje sanje, na Briljantino, Šovmana in Mamme Mie. Več je bilo plesnih točk za nami, bolj temno in skrivnostno je postajalo. Članice so vnele dvorano s točko Moulin Rouge, kateremu sta sledili presenečenji s skupino 30+ iz rokometnega društva ŠRD Škofljica in Burlesque ter Chicago z nekdanjimi in zdajšnjimi trenerkami. Za zaključek so prav vsi nastopajoči zaplesali še na pesem High school muzikala z več kot primernim sporočilom - »We are all in this together, vsi smo v tem skupaj«. Ob koncu je, kot se za praznovanja spodobi, sledila še velika torta in pogostitev. Našo prireditev je ves čas elegantno in izkušeno povezovala in vodila ga. Ksenija Rebeka Matković, ki je dvignila našo predstavo še na višji nivo.
Ob naši obletnici delovanja gre seveda zahvala tudi našim plesalkam, ki iz treninga v trening presegajo svoje omejitve, si postavljajo vedno višje in višje cilje, iščejo nove in nove korake in skupaj z nami odraščajo. V društvu smo neizmerno srečni, da lahko delamo z njimi in jih gledamo, kako vsak dan postajajo bolj in bolj plesalke ter zrele in odgovorne osebe. Seveda si pozornost in zahvalo zaslužijo tudi starši naših plesalk, ki podpirajo sanje svojih plesalk, a nam hkrati zaupajo in prepuščajo svoje otroke v naše ideje plesa, rekreacijo in tudi tekmovanja.
Ob koncu seveda sledi tudi zahvalim vsem, ki nam pomagajo in lajšajo plesno sezono, da nemoteno delujemo v svojem poslanstvu ter da smo lahko uspešno priredili in pripeljali do konca tudi našo slavnostno prireditev: Občina Škofljica z županom, g. Ivanom Jordanom, OŠ Škofljica z ravnateljem, g. Romanom Brunškom, šiviljstvo Joži Blažon, Robikum d.o.o., Škofljica, Iztoknet, Cikava, Tastudio Jaka Mušič, Ljubljana, Akustika Malnar, Škofljica, foto Primož Padar, zdravstvena skrb ga. Gabrijele Marguč, Gasilka Zveza Škofljica s poveljnikom, g. Petrom Giovanijem, upravniki dvorane ter vse tehnično osebje Občine in OŠ.

Ob zaključku dodajam le še zadnjo misel. »In takrat na začetku, nam je bilo važno le to, da nas nekdo obleče v nove drese, kupi cofe in da lahko pričnemo s tekmovanji. Odgovornost je prišla kasneje, mnogo kasneje in je postajala z vsakim letom večja. Tako lahko danes ob 20-letnici samozavestno dodam, da smo skupaj s trenerkami ustvarile uspešno, zanimivo in prepoznavno plesno zgodbo, tudi visoko tekmovalno, na Škofljici in tudi izven njenih meja.«

Irena Balažic, predsednica in vodja ŠKD Frklje

Prijavite se za komentiranje

Log in or create an account